Ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen? Is dat wel echt iets voor mij? Dat was mijn eerste reactie toen ik de vraag kreeg om op gesprek te komen bij GTOP Trading. Maar al na het eerste gesprek was het voor mij duidelijk: GTOP Trading biedt veel mogelijkheden voor een uitdagende en leerzame stage.

In december 2016 zocht ik een commerciële stage voor de periode van eind januari tot en met eind oktober. Hierbij was ik op zoek naar een kleine organisatie, waar taken en verantwoordelijkheden niet gekoppeld zijn aan een rol of functie. GTOP Trading gaf mij de mogelijkheid om mijn stage grotendeels in te richten naar mijn interesses.

Een bedrijf met een strategie voor de toekomst

GTOP Trading is onderdeel van een familiebedrijf. Het is een uniek bedrijf met een duidelijke strategie, waarbij duurzaamheid centraal staat. Samen met verschillende partners, wordt er gewerkt aan een groene toekomst. Niet alleen het assortiment met mooie producten is belangrijk, ook het projectmatig adviseren speelt een grote rol. Waarom klanten voor GTOP Trading kiezen?

  • Omdat u kiest voor ecologische en duurzame producten met een gegarandeerde lange levensduur’
  • Waarbij specifieke klantwensen worden vertaald in een maatwerkoplossing;
  • En waar u tegelijkertijd een ecologische bijdrage levert aan ons gezonde leefklimaat;
  • Terwijl wij onze expertise en de expertise van onze (wereldwijd aanbevolen) merken combineren.

Medeverantwoordelijk voor gevelbekleding

Als commercieel student was ik op de achtergrond medeverantwoordelijk voor de B2B-verkoop van ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Hierbij was de uitdaging om de (online) naamsbekendheid van GTOP Trading te verhogen. GTOP Trading is namelijk in 2014 gestart met de verkoop van ecologische en duurzame gevelbekleding. Een relatief nieuw product met een nieuwe doelgroep. Een doelgroep waarbij GTOP Trading nog geen naamsbekendheid had. Het resultaat van mijn stage is duidelijk zichtbaar: was het aantal online aanvragen naar gevelbekleding voor mijn stage praktisch nul, nu stromen de online leads gevelbekleding wekelijks binnen.

Vrijheid en vertrouwen

Dankzij de vrijheid en het vertrouwen dat ik kreeg, kreeg ik de mogelijkheid om commerciële verbeteringen uit te voeren. Zo heb ik de website van GTOP Trading volledig geanalyseerd en verbeterd, heb ik nagedacht over de inzet van social media waarbij ik zelf zorgde voor content en heb ik een maandelijkse nieuwsbrief opgezet. Maar ook heb ik de eerste gesprekken gevoerd met potentiële klanten voor gevelbekleding.

Vervolg als copywriter

Als gevolg van een positieve stage, blijf ik bij GTOP Trading enkele uren per week werkzaam als copywriter. Hier zal ik mij bezig houden met het verbeteren van de inhoud van de website, het schrijven van content voor de online media van GTOP Trading en ben ik verantwoordelijk voor het nieuws van GTOP Trading. Daarnaast adviseer ik GTOP Trading hoe zij haar marketing effectief en efficiënt in kan zetten.

Deze blog is geschreven door Niels van Zetten, oud-stagiair bij GTOP Trading.