Waarom GTOP Trading?

Wij als GTOP Trading hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Daarom werken wij zoveel mogelijk met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Waarom u voor GTOP Trading moet kiezen? Dit maken wij graag duidelijk in de verantwoordelijkheid die wij nemen voor ons leefklimaat.

Sociaal maatschappelijk belang
Ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. De keuze daarvoor zorgt voor een betere toekomst. Niet alleen blijft de leefomgeving van plant- en diersoorten behouden, maar ook produceren bossen zuurstof en halen CO2 uit de lucht, waardoor de opwarming van de aarde geremd wordt. Door te kiezen voor ecologisch en duurzaam, blijft hout beschikbaar als grondstof. Want bij ecologische houtsoorten wordt niet meer hout geoogst dan er weer bijgroeit. En we beschermen bevolkingsgroepen die van het bos afhankelijk zijn; circa 90% van de allerarmsten in de wereld zijn direct of indirect afhankelijk van bos. Zo dragen we bij aan de bescherming van de aarde voor ons en de generaties na ons! In ons verhaal wordt duidelijk waarom:

Estéfano Olavo is een Colombiaanse boer uit het kleine dorpje Queima, midden in de Colombiaanse jungle. Tot een aantal jaar geleden was Estéfano cacaoboer. Vanwege de koffiecrisis is Estéfano al zijn land kwijtgeraakt. Nu is hij verplicht te werken voor Samuel Silvio, de rijkste man van het dorp. Daarvoor moet hij, samen met een aantal dorpsgenoten werken in de tropische bossen om illegaal hout te kappen. Vervolgens moeten zij het hout smokkelen naar de haven in Cartagena. Doet hij dat niet, dan worden zijn vrouw en kinderen vermoord. Zo werd Estéfano van een rijke boer, een arme, landloze arbeider. Want meer dan één dollar per dag verdient hij niet, net genoeg om zichzelf, zijn vrouw en zijn kinderen in leven te houden.

De natuurlijke schoonheid van het prachtige tropische regenwoud, ziet Estéfano al niet meer. Het enige dat Estéfano ziet, zijn de gemerkte, dikke bomen die vandaag of morgen gekapt moeten worden, Kleine planten en dieren zijn allang niet meer te vinden. De grond is totaal onvruchtbaar voor de groei van planten. En dieren, zoals tijgers en orang-oetans zijn al jaren geleden dieper het regenwoud ingevlucht. Met hun werk gaan Estéfano en zijn dorpsgenoten steeds verder van het dorp af en steeds dieper het regenwoud in. En langzaam verandert het prachtige tropisch regenwoud in een, door erosie aangetast, stuk grond waar niets meer groeit.

Nadenken over de gevolgen van hun werk is onmogelijk. Want zonder de illegale houtkap, overleven Estéfano en zijn dorpsgenoten het niet. Maar de gevolgen van hun werk zijn enorm. Elke minuut wordt er door arbeiders als Estéfano 50 voetbalvelden aan tropisch regenwoud vernietigd. Elke minuut! De gevolgen hiervan zijn nauwelijks in te schatten. Zo verdwijnt het leefgebied van duizenden mensen, dieren, bomen en planten. Maar dat niet alleen. Ook zijn er veel minder bomen die koolstofdioxide uit de lucht halen en dit in zuurstof omzetten. Hiermee worden we afgeholpen van onze eerste levensbehoefte: zuurstof!

En toch blijven de mensen bomen kappen in het regenwoud. Tropisch hout is nog altijd populair in het westen. Het is hard, sterk en het rot niet. Het beschadigt niet snel en gaat lang mee. Het heet niet voor niets hardhout. En dankzij de illegale kap, ligt de prijs van tropisch hardhout relatief laag.

Recycling

GTOP Trading werkt aan milieuvriendelijke oplossingen met de focus op maximale levensduur, verantwoord bosgebruik en het gebruik van gerecyclede en recyclebare grondstoffen. Samen met onze zes garanties vindt u in GTOP Trading een hoogwaardige leverancier in ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door middel van concrete acties werken we bewust aan een gedegen MVO beleid. Zo zijn de bedrijfsauto’s uitgerust met de schoonste diesel- of hybridemotoren voor een beperking van de CO2 uitstoot, wordt er gebruikt gemaakt van milieuvriendelijk printpapier, is het kantoor uitgerust met een luchtzuiverend mos-sedum dak en draaien alle elektrische apparaten op groene stroom.

De productborden die we maken voor de promotie van onze ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen, worden gemaakt door mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. In combinatie met dagbesteding De 7 Heuvels in Wezep worden diverse processtappen uitgevoerd voor de realisatie van de promotieborden. Dit zorgt voor een complete dagbesteding voor de betrokken medewerkers.

 

 

 

Duurzame en ecologische producten

Kwaliteitsproducten van A-merken

R

Snelle en betrouwbare levering

Uitgebreid product- en montageadvies

w

Meedenkend in maatwerkoplossingen

g

Binnen 24 uur reactie op vragen

Onze werkwijze

GTOP Trading wil u helpen in de keuze voor duurzame en ecologische tuin- en bouwmaterialen. Dankzij een breed assortiment, kan aan elke specifieke klantvraag voldaan worden. Dankzij de hoge duurzaamheidsklasse gaan de meeste van onze producten 15 tot 25 jaar mee. Zo kiest u met GTOP Trading voor producten met een prachtige uitstraling, die lang meegaan, maar waarbij u vooral denkt aan de toekomstige generaties.

Wij als GTOP Trading zijn meer dan een leverancier. We denken mee in het gehele proces. Dit betekent dat het mogelijk is dat per project een technische uitwerking wordt gemaakt. Deze uitwerking bevat onder andere een ontwerp, een montagebeschrijving en een overzicht van alle benodigde materialen. Zo gaan we voor het beste resultaat.

We ondersteunen u en uw klant in ontwerp, engineering, montage en onderhoud. In de onderstaande infographic ziet u hoe.

Onze merken

Duurzaam handelen begint bij de bron. Daarom werken we uitsluitend samen met producten die duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel hebben staan. Dit resulteert niet alleen in hoogwaardige eindproducten, maar ook in een duurzame keten. Voor de realisatie van de projecten van onze klanten maken we gebruik van onder andere onderstaande topmerken.

  • Forest Avenue
  • Tecnodeck
  • Cocowood
  • Techniclic®
  • Accoya
  • Fiberon®
  • Novawood
  • Mobilane
  • Moso

De producten die wij leveren, hebben verschillende garanties en keurmerken. De producten van Forest Avenue hebben bijvoorbeeld tien jaar garantie. Zo is Tecnodeck CE gemarkeerd en heeft het een goedkeuring van het Duitse TÜV instituut, met tien jaar garantie. Kokoshout heeft het A-label van NL Greenlabel. De houtsoorten van het Techniclic®-systeem, zijn onder andere FSC® en PEFC gecertificeerd, en is Accoya C2C gold gecertificeerd. Ook is het mogelijk Fiberon® FSC®-gecertificeerd te krijgen. Moso is ten slotte BREEAM en LEED gecertificeerd.

Wilt u meer weten over onze (keur)merken? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Bel of mail ons!
0488-44 28 76
info@gtop.nl
  

Meer weten?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Waarom zou u voor GTOP Trading kiezen?

Omdat u kiest voor ecologische en duurzame producten met een gegarandeerde lange levensduur;

Waarbij specifieke klantwensen worden vertaald in een maatwerkoplossing;

En waar u tegelijkertijd een ecologische bijdrage levert aan ons gezonde leefklimaat;

Terwijl wij onze expertise en de expertise van onze (wereldwijd aanbevolen) merken combineren.